Links voor ouders

Hier vindt u tips voor interessante websites voor ouders

Schoolspot

Op de site www.schoolspot.nl vindt u tegen een zeer voordelig tarief handige software voor uw kind en u zelf. Voor alle basisscholen in Nederland gelden al langer unieke onderwijslicenties voor softwareproducten. Praktisch alle 8000 instellingen in het basisonderwijs maken hier gebruik van. Sinds maart 2006 is ook voor leerlingen in het basisonderwijs het thuisgebruik van bekende producten, zoals Office Professional, beschikbaar via deze regeling. Dit betekent dat u als ouder zeer voordelig de officiële licenties en cd-rom’s kunt bestellen.

Surf naar de site www.schoolspot.nl en maak een account aan. Na de aanmelding controleert Surfspot bij de school of uw kind inderdaad een leerling van De Dijk is. U krijgt een bevestiging terug en vervolgens kunt u de voordelige software bestellen.

 


Schoolwise

Wij doen mee aan Schoolwise!  Schoolwise is een structurele samenwerking tussen school en de bibliotheek. Je kunt vanaf school en thuis de bibliotheekcollectie van school en van de bieb bekijken; kinderen kunnen hun eigen leeslogboek bijhouden;  je hebt thuis en op school toegang tot allerlei leuk leesnieuws op de startpagina van bibliotheek op school.
Plaatje schoolwise

Voor de locatie Oost en West zijn verschillende weblinks. Voor locatie Oost loggen de kinderen in via:  http://bicat.debieb.nl/cgi-bin/bx.pl?var=dbos;vestnr=7641 en de kinderen van locatie west loggen in via http://bicat.debieb.nl/cgi-bin/bx.pl?var=dbos;vestnr=7541